The Dirty Denims (NL) – Bosuil Weert (NL)

De Bosuil in Weert is vanavond het toneel voor de Eindhovense band “The Dirty denims” die vandaag 13 jaar bestaan. Met als voorprogramma de Zweedse groep “Grande Royale” die hun nieuwe album promoten in Europa. Samen doen ze voor die gelegenheid een mini toernee langs 4 Europese venues.

De organisatie van Lowlands omschreef hun muziek als “poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van the Ramones en AC/DC.Ze  maken Happy Hardrock: hardrock waar je blij van wordt. Gecombineerd met rock ’n roll, powerpop en een vleugje punkrock klinkt het als KISS, Joan Jett en The Donnas. Live zijn deze dames en heren op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt.
Met een stem die ’s zondags aan tafel het vlees snijdt met Joan Jett en Debbie Harry levert podiumbeest Mirjam het herkenbaarst element. Met hun catchy songs weten The Dirty Denims je humeur dan ook pijlsnel op te krikken, vieze spijkerbroek of niet.”
The Dirty Denims
speelden o.a. op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en speelden supportshows bij o.a. Slash, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze de soundtrack van een “The Office”-teaser op de Zweedse Comedy Central én werd het nummer gebruikt in een promocampagne van het Belgische Comedy Central. Het nummer “Back With A Bang!” staat op de compilatie-cd bij Classic Rock magazine UK, editie november 2017 (oplage 70.000 stuks wereldwijd).
In België ten onrechte minder bekend behalve door een paar occasionele concerten zoals Rock Petrol in Wingene en op Demerrock in Hoeselt waar ze de hele tent plat speelden. Als er een delegatie van Wingene (West-Vlaanderen) naar Weert (NL) afzakt voor een concert van Dirty Denims betekent dat toch iets. De huidige bezetting blijkt een schot in de roos gezien het succes van het laatste anderhalf jaar. De EP ‘Going Out’ uit 2009 werd recent opnieuw gereleased omdat de vraag zo groot was.
Bekijk het aantal concerten van de afgelopen maanden en wat er nog op het programma staat en de release party die er aankomt op 15 november dit jaar.
Tijdens het concert komen de meest bekende nummers aan bod uit de twee albums en daarbij de EP ‘Going Out’ die integraal ten gehore wordt gebracht. Wat door de fans erg naar waarde wordt geschat.