From the Road (B) – Centre Culturel d’Ans (B)

In 1990 ontmoetten Michel Dubois en zijn gitaarleraar Bernard Ronveaux elkaar in de Rockworkshop in Huy (B). Het klikte meteen tussen die twee en ze besluiten samen een band te beginnen, “Mister Wood and the Cadillacs”. Later komen Frederic Firre en Philippe Navet de groep versterken op gitaar en bas. Hun repertoire bestaat in hoofdzaak uit bluesrock.
Dit viertal ligt aan de basis van het ontstaan van een nieuwe band “From the Road” in januari 2014. De naam van de band komt van de titel van Lynyrd Skynyrd’s eerste live-album: One More From The Road …
Drummer Christophe Demoulin, achtergrondzangeres Sylvie Collard en keyboardspeler Gregoire Gertsmans completeren de groep in augustus / september van dat jaar. De nieuwe Lynyrd Skynyrd tribute band speelt zijn eerste concert een maand later.
Ongeveer een jaar later worden Sylvie, grégoire en Philippe vervangen door Anne-Fance Moreau backgroundzangeres, Michel Amory op keyboard en Lulu Renkin op bas. In de laatste jaren zijn er nog een paar veranderingen in de bezetting geweest die de band alleen maar sterker hebben gemaakt.
Tijdens een van de eerste concerten ontmoet de band Luc Bourguignon, fervent Lynyrd Skynyrd fan en Jack Daniels kenner met wie ze de beslissing nemen om de groep in heel België (zowel Wallonië als Vlaanderen), Frankrijk en Nederland te gaan promoten en daar naar optredens te zoeken. Met algemeenheid van stemmen wordt hij als road- en algemeen manager aan genomen.