The Liza Colby Sound (USA) – Spirit of 66 Verviers (B)

De Liza Colby Sound trilt al op zijn grondvesten sinds 2009. Afkomstig uit de Lower East Side van NYC, bestaat de 4-koppige groep uit Liza Colby (zang), Alec Morton (bas), Jay Shephard (Gitaar) en Charly Roth ( drums). Een trio van stoere spelers – Morton en Co produceren een zoet geluid met voldoende beet om de mega-watt-stem van Liza Colby te evenaren. Het resultaat is een zanderige, sexy garage-explosie die echo’s uit de jaren 70 met een hardrock-afwerking weergeeft.
The Liza Colby Sound bracht in 2011 hun eerste record High Yellow uit en heeft zojuist hun Live EP uitgebracht die nu beschikbaar is in de meeste digitale muziekwinkels, waaronder iTunes, Amazon MP3 en GooglePlay. De band heeft het podium gedeeld met talloze muzieklegendes, waaronder David Johansen, The Scorpions, Patti Smith, Daddy Long Legs en meest recent Steve Earle. Ze hebben langs de oostkust gereisd om plekken te bereiken zoals PNC Bank Arts Centre in Jersey, Church in Boston en Jones Beach in Long Island. Ze verschijnen regelmatig in de Mercury Lounge en Webster Hall in New York City. The Liza Colby Sound is besmettelijk en bedwelmend en het is er één om naar te kijken!
“Het product van een seksuele ontmoeting tussen Aretha Franklin en Led Zeppelin. Werkt voor ons. ”- GQ OnlineEen rock en soul hybride, strak boven geloof, die een gitaargeluid uit de jaren ’60 combineert met de krachtige vocale aanwezigheid en lichamelijkheid van een zanger die prime-tijdperk Tina Turner en Janis Joplin kan kanaliseren terwijl ze nog steeds een geheel eigen stijl rockt. Een goede tijd om te tikken, knikken met de kop, voet stampen, vuist pompen, kont schudden. – Deze week in New YorkZe explodeerde op het podium met de donder van honderd Harley’s [en] haar band is een van de schoonste en smerigste verzameling fijne vingers en oren aan deze dierbare Lower East Side. – The Passenger Gedeeltelijk sjamaan, gedeeltelijk verleidster, Liza Colby werd geboren om de Queen Of Rock N’Roll-mantel te verdienen. Haar muziek is voor zondige zaterdagavonden en verlossende zondagochtend. Het is hartverscheurende muziek; het is muziek van seksuele bevrijding; het is muziek voor als het er echt toe doet. Het is The Liza Colby Sound. Het is de muziek die we in deze tijd nodig hebben.Stel je voor dat Led Zeppelin in Madison Square Garden James Brown ontmoet in de Apollo. Beeld je Tina Turner in op het podium als Iggy Pop met zang die Aretha Franklin en Steve Marriott van Humble Pie oproepen. Hyperbolische? Nee, kom naar een show en kijk en luister naar de laatste EP van Liza Colby Sound, “Object to Impossible Destination. Voor deze laatste Tournee werd Jay Shephard, die onverwacht verhinderd was,  vervangen door Zac Taylor op gitaar.