De Beuk (B) in Ragnarok Live Club – Bree (B)

BEUK is een Nederlandstalige hardrockband uit Brugge, België. Van eind 2014 tot begin 2020 zat het trio nauwelijks een weekend thuis: bijna 200 shows in België, Engeland, Nederland en Frankrijk. BEUK deelde het podium met o.m. Phil Campbell (Motörhead), Dog Eat Dog, The Godfathers en Ostrogoth. Na meer dan 20 optredens in Engeland is het trio ook een vaste gast in de Londense scène. Hard Rock Hell Radio UK nomineerde BEUK voor de ‘MIA Best international band 2017’.
De coronapandemie krijgt BEUK niet stil. Nadat het hardrock ’n roll trio door het publiek van het Cultuurcentrum Brugge werd verkozen tot ‘Strafste band’, geven ze de fans een stevige brok om de lockdown door te komen. Hardrocktrio BEUK knalt 2021 in met een nieuw album: BEUKER
Meyke Demey (gitaar), Roel Jacobus (bas en zang) en Laurent De Moor (drums) bundelden studiosongs en live opnames tot een volwaardig album: BEUKER. Daarop combineert de band nieuwe songs met live klassiekers uit bijna 200 optredens. De studiosessies en de afwerking van de live opnames werden geleid door de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon).

Het is dit album dat op 31 juli ll. door Koen Haerden van Ragnarok Live Club in Bree en door de mannen van Beuk als een van de eerste concerten na de pandemie in Bree live werd gebracht voor het aanwezige publiek. Gedurende het concert wordt de hele cd ten gehore gebracht, aangevuld met een aantal extra nummers uit de voorafgaande jaren van liveoptredens van ‘Beuk’.
De symbolische A-kant van de vinyl werd net vóór de Brexit opgenomen bij Romesh Dodangoda in Cardiff (Wales). Hij is een huisvriend van grote namen (Motörhead, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine…), won een Heavy Music Award en een nominatie voor de Grammy’s. Hij geeft BEUK een sound die de ziel van classic rock versterkt met scherpe kantjes van moderne heavy music.
De titelsong “Beuker” bezingt vrienden die nooit opgeven en altijd doorgaan. “Konijn met Wijn” vertelt over een uit de hand gelopen feestmaal uit de jeugd van de grootvader van Roel. “Station Dementia” is een vurige herneming van de gelijknamige song van het eerste album “Strak Plan”. “Monster” is een oorspronkelijk idee van punklegende Frank Dubbe, door BEUK naar de eigen hand gezet. Een zinderende versie van Voodoo Child eert grootmeester Jimi Hendrix, een halve eeuw na zijn dood.
De zogenaamde B-kant is een unieke selectie uit een live streaming concert tijdens de coronazomer van 2020. Ook deze opnames werden door Romesh gemixt en gemastered. In “Zo Mooi” droomt BEUK van fraaie meiden op het strand. De “Gevaarlijke Hond” zit de band achterna in een verlaten café op de Vlaamse prairie. Strak Plan “Jacky” vertelt het ware verhaal van de bescheiden, jonge coureur Jacky Durand die in 1992 de Ronde van Vlaanderen won. De climax is weggelegd voor meervoudig wereldkampioene boksen Delfine Persoon: “Delfine Klopt Erop”.
BEUKER is opnieuw een uitgave van Parsifal Record Label, na de EP ‘Dynamiet’ (2019). Eerder maakte BEUK in eigen beheer ‘Live in De Verlichte Geest’ (2015) en ‘Strak Plan’ (2017).
“Who cares about the language if it rocks? BEUK is for Belgium what Rammstein is for Germany!” (Steve Monk, Ashford Radio UK)